top of page

Twin Cam STAGE2

Stage II is Stage I, afstellen op de bank in combinatie met een nokkenas en stoterstangen. Een Twin Cam knapt lekker op van andere nokkenasen en ook worden gelijk de zwakke kooi lagers in het carter vervangen. 

Afhankelijk van je rijstijl kun je kiezen voor een nokkenas met veel power onderin, of een nokkenas met wat meer topvermogen en minder vermogen onderin ( koppel). 

Je kan ketting of tandwiel aandrijving kiezen. Voor de oudere modellen is met de mechanische spanners is tandwielen raadzaam, voor de modellen na 2007 met hydraulische spanners niet. 

Je krijgt een stick, een afstelling op de bank, een S&S easy start nokkenas met Timken sterker lager en een set verstelbare stoterstangen, met zwarte of chromen hulzen.

Injectie modellen: De kosten zijn vanaf 2750 euro inclusief de Diag4bike stick.

(inclusief montage en afstellen en dynobewijs)

Carburateur modellen: De kosten zijn vanaf 2400 euro.

(inclusief montage en afstellen en dynobewijs.) Dit is zonder de mogelijkheid om de ontsteking af te stellen. Dit kost rond de 400 euro meer. 

Let op ! Alle Twin Cams van1999-2004 hebben bij de montage van 551 of een hoger nummer andere klep veren nodig in de koppen. Dit kost 600 euro extra incl. montage en pakkingen.

Voor meer uitleg klik hier 

Voor Twin Cam modellen is het raadzaam de easy start nokkenassen te nemen. Lees hier voor de uitleg.  

Diverse extra veranderingen is mogelijk, een betere oliepomp of cam support plaat, andere Tappets enzovoorts kan altijd in overleg.

Uiteraard kan het ipv met Diag4bike ook met een Thundermax computer, voor 800 euro meer.

bottom of page