top of page

S&S Easy Start Cams 

Dit stuk is geschreven in 2010 en bijgewerkt in 2020

S&S heeft nieuwe nokkenassen op de markt gebracht voor Twin Cam motorblokken. Deze nokkenassen heten Easy start cams en de naam verraad al een hoop. De Easy Start Cams zijn voorzien van een valgewicht die ervoor zorgt dat bij een laagtoerental  de uitlaatklep even opengaat en hierdoor start de motorfiets aanzienlijk makkelijker. Mooi  voor standaard blokken, een zegen voor High Performance blokken.  De nokkenassen worden door S&S in alle geuren en smaken gemaakt en er is voor elk wat wils.

Voor de 2007 en later modellen : 

IMG_7550.PNG

Even een uitleg, 2007 en later modellen hebben een roller chain nokkenas aandrijving met hydraulische spanners. De chain drive complete kit is dus een set van 2 nokkenassen, waar je oude kettingen gewoon weer gebruikt worden met de originele hydraulische spanners. De S&S Gear drive set is een kit waar al de kettingen komen te vervallen de de nokkenassen onderling en via de krukas worden aangedreven door tandwielen. De set Cams with inner gears is voor mensen die al gear driven nokkenassen hebben en deze willen vervangen voor Easy start cams.

Voor de 1999-2006 modellen: 

image1.png

Ook even een korte uitleg: De 1999-2006 modellen zijn uitgerust met de silent chains in combinatie met mechanische kettingspanners. Aangezien deze modellen voor nogal wat problemen kunnen zorgen levert S&S voor deze modellen alleen nog maar tandwiel aangedreven nokkenassen. 

S&S heeft een mooi lijstje gemaakt om te zien wat je het best kan kiezen voor jou type motorfiets. Uiteraard speelt de cilinderinhoud en compressieverhouding een grote rol, maar ook wat de klant zelf wil. Iedereen wil natuurlijk een soepele motorfiets die in elk toerengebied trekt, mooi stationair loopt en gigantisch veel topvermogen heeft……..

image2.png

In boven staande lijstje is te lezen dat de meeste mensen die bv. Een Screaming Eagle kitje hebben laten monteren bij de dealer, nu simpel kunnen zien welke S&S nokken ze als vervanging kunnen nemen, met gelijke waardige rijeigenschappen.  Al met al dus weer een prachtig product van S&S waar ze weer bewijzen marktleider te zijn op het gebied van ontwikkeling van aftermarket producten voor Harley-Davidson motorblokken.

Zodiac-logo.png

Voor actuele prijzen en inmiddels al meerdere modellen kijk in de Laseur Zodiac Webshop door op het Zodiac logo te klikken. 

bottom of page