top of page

TwinCam STAGE3

Deze kit is voor de serieuze rijders, die behalve vermogen en koppel, ook de betrouwbaarheid van de motor willen verhogen.

 

Stage 3 bestaat uit Stage 2, maar uitgebreid met een S&S Cam support plate, een S&S oliepomp, S&S hydraulische spanners,en een set tappets.

 

Bij de 2007 en later modellen liever de ketting en hydraulische spanners behouden i.v.m. de langere slag krukas. Bij de 1999- 2006 modellen kun je ook kiezen voor de S&S set met tandwielen zonder spanners. Tandwielen gieren meer maar de directe overbrenging maakt de nokkenastiming nauwkeuriger, en het kost minder vermogen dan een ketting met spanners. 

Montage van deze kit zorgt voor betrouwbaarheid, een minder hete motor, geen last meer van het vol lopen van het carter met als gevolg het afremmen van de krukas en buitensporig veel olie uit de carterontluchting. 

 

Ook is er de keuze uit een koppel of vermogen nokkenas en zwarte of chromen stoterstanghulzen.

De kosten van Stage 3 zijn 4150 euro voor de injectie en 3950 voor de carburateur modellen 

(inclusief montage en afstellen en dynobewijs)

Let op ! Alle Twin Cams van1999-2004 hebben bij de montage van 551 of een hoger nummer andere klep veren nodig in de koppen. Dit kost 600 euro extra incl. montage en pakkingen.

Voor meer uitleg klik hier 

Deze kit kan ook in combinatie met een Thundermax voor 800 extra.

bottom of page