top of page

 

2011 Fatboy met 120 R Twin Cam

 

 

 

Deze Fat Boy is allereerst voorzien van een 120 R motorblok. Dit blok is origineel van Harley, en wordt geleverd door screaming Eagle en meet maar lieftst 120 c.i. ofwel 2000 cc.

Er is een grote billet 58 mm injectie bodie gemonteerd met screaming eagle high Flow injectoren. De originele injectiecomputer is vervangen door een computer van Thundermax, die geheel closed loop werkt. Het uitlaatsysteem is van Vance & Hines en het luchtfilter is ook van Screaming Eagle, the Big Sucker. Het motorblok trek als een gek en geeft op de bank 130 pk op het wiel.

Om het vermogen over te brengen op het achterwiel is de koppeling versterkt met een TPP drukgroep met vlieggewichten. 

Het stuur is een 1 1/4 dikke chubby met de bedrading er door heen gemaakt voor een strakke look. De handvatten, treeplanken en stepjes zijn vam Harley, en zijn allemaal in de contrast cut.

Het koplamphuis is oude electra style en is zwart gepoederd net als vele andere onderdelen.

De wielen zijn van Roland Sands net als de remschijven en de achterpoelie. Voor heb ik een 18 " gemonteerd met een extra grote remschijf (13" ) voor meer remvermogen. Achter ook een 18 " wiel met een 200 mm brede band. De remmen zijn van Performance Machine en ook Contrast Cut. 

bottom of page