top of page
Road Glide 2020 met Screaming Eagle kit
Road Glide 2020 met Screaming Eagle kit

De Road Glide uit 2020 was al voorzien van een Screaming Eagle 131 kit met Screaming Eagle CNC ported heads , een grote Throttle body en grotere 5.5 injectoren. De nokkenas is een 515 uit de set. ​
De Road Glide liep niet lekker bij rustig rijden en ook viel het topvermogen enigsinds tegen. Ik heb de kat er uit gehaald en er dempers opgezet van Jekil and Hyde. Ik heb de motor afgesteld met Diag4Bike. De motor loopt nu wel soepel. Het resultaat is de blauwe lijn in de Dyno grafiek.

De klant was er zeer tevreden mee maar wilde ook wat meer. Er is een oliepomp van S&S gemonteerd en een cam support plate. Ook heb ik S&S tappets met tappet cuffs in het blok gedaan. Als extra modificatie heb ik Star racing klep veren in de koppen gemonteerd. De klep veren zijn van P.S.I. wat de top in de markt is. Ze zijn dikker, en hebben iets meer voorspanning om de nok vorm goed te kunnen volgen. Ook heb ik een andere set voorbochten van supertrapp gemonteerd. De nokkenas is veranderd voor een 3/4 van Star Racing.

image0 6.jpeg

Op dit niveau worden de verschillen steeds kleiner en het blijft lastig om te vinden welke combinatie het beste werkt, maar al met al topvermogen erbij en met 166,8 een enorm sterke motor !

Gebruikte onderdelen

Star racing 3/4 cam
Star racing klep veren
Supertrapp voorbochten
131 Screaming Eagle set
Diag4bike
Jekil and Hyde dempers

COVER.JPG

Is er een artikel van deze motor in Bigtwin geschreven ?

klik hier om te lezen. 

Bigtwin artikel

Doet de link het niet, dan is er geen Bigtwin artikel van !

Gebruikte Laseur Stage : 

bottom of page