top of page
Harley Electra Glide Revival zoekt meer power
Harley Electra Glide Revival zoekt meer power

De revival uit 2022 is een knipoog naar het verleden. De looks van de jaren 60 qua kleurstelling. De witte koffers en kuip inclusief het witte zweefzadel maar met de 114 M8 motor met balansas, ABS en Tractie control. Maar ook mensen met de revival willen soms een wat vlottere motor en deze eigenaar had een 122 kit gezien bij de dealer.

Ik deed hem een voorstel wat veel minder geld zou kosten, met een heel goed resultaat. We gaan de nokkenas wisselen en de uitlaatbochten. Op dit model zitten namelijk bochten die dunner zijn dan de modellen hier voor wat het vermogen afknijpt. De klant wilde graag een S&S check upgrade wat inhoud dat de oliepomp. de cam support plaat en de tappets en tappet cuffs worden vervangen. Er zitten bij de S&S kit ook verstelbare stoterstangen bij.

Ook vervangen we het luchtfilter voor een K&N. In de motor monteer ik een 30-30 cam van Star ipv de S&S nokkenas. De uitlaat dempers zaten al op de motor en zijn van Screaming Eagle.

De montage is een recht toe recht aan klus en is dezelfde dag klaar. Daarna wordt de motor afgesteld op de bank.

image0 6.jpeg

Rood was de grafiek zoals de motor liep toen hij binnen kwam. En blauw is zoals hij weg ging. Het verschil is enorm en de motor loopt nu heerlijk door op de snelweg en de acceleratie is onvergelijkbaar. Het geluid is voller en ook staat er stationair weer een echte Harley te draaien.

Gebruikte onderdelen

Laseur Stage 3 met extra 30-30 cam
Set voorbochten en Crossover pipe
K&N luchtfilter
SE uitlaatdempers

COVER.JPG

Is er een artikel van deze motor in Bigtwin geschreven ?

klik hier om te lezen. 

Bigtwin artikel

Doet de link het niet, dan is er geen Bigtwin artikel van !

Gebruikte Laseur Stage : 

bottom of page