top of page

A.R.P. Rocker Studs for M8

arp1.jpg

A.R.P. tuimelaar tapeinden voor de tuimelaar assen van de M8 modellen. Waarom is dit belangrijk. In het gietstuk van de M8 koppen staan 4 paaltjes waar de tuimelaar assen door middel van een bout zijn ingeschroefd. Deze bout heeft behoorlijk wat speling op de draad zitten. Niet vergeten dat er op een klep veer behoorlijk wat kracht staat, en nog meer bij klepveren voor snellere nokkenassen. Ook is deze kracht niet recht maar door de beweging van de tuimelaars, de klep veren en nokkenassen meer een wrikkende beweging op het boutje. 

arp2.jpg

Op het plaatje boven is duidelijk te zien wat de gevolgen zijn van een bout de losloopt. Hij trekt en de draad stuk en ook kan de pilaar waar de tuimelaar as in vast zit scheuren. Als het nog te repareren is, word het sowieso een duur verhaal want beide koppen moeten er af. Slimmer is om deze ellende te voorkomen. 

arp3.jpg

A.R.P.  is beroemd uit de racerij maakt hoogwaardige bouten en moeren. De tapeind zit vast tegen de bodem van de pilaar aan en zit vast met zware loctide. Een must voor snelle nokkenassen, en zeer aan te raden voor de origineel M8 modellen.

De A.R.P. stud kit wordt geleverd door Fueling onder zpn 781165 

S&S heeft ook een kit onder zpn 781169

En als laatste een kit van KPMI zpn 756072 

bottom of page