Softail Slim 2020 Marjon

Deze Softail Slim uit 2020 is vorige week gekocht door Marjon. Ik had haar vorige motor, een Sportster 1200 al eens goed afgesteld op de Dyno en zij was hier zeer over te spreken.  Nu was haar oog gevallen op een standaard Slim met een 107 motor.

 ​

Maandag gebracht met de vraag of ik deze z.g.a.n. motor wat pittiger kon maken, met wat meer geluid ook gelijk. Ook wilde ze geen problemen met olie dus ook daar een upgrade. 

Ik heb een oliepomp van S&S gemonteerd, een 30-30 Star Racing nokkenas met een sterker type lager, S&S stoterstangen die je kan monteren zonder dat de klepdeksels eraf hoeven, en S&S tappet cuffs  om de lifters op de juiste stand te houden. 

De 30-30 cam is een tandje meer dan de 475 van S&S en heeft 485 lift, wat precies past in de standaard koppen. Om de motor te laten ademen is er een luchtfilter van Ness gemonteerd, en als uitlaat een Pro Pipe van Vance and Hines, met als extra een stille binnendemper. 

Om de motor af te stellen gebruik ik Diag4bike. 

Allereerst ga ik de motor op de Dyno een test run geven om te kijken wat hij nu geeft, en daarna ga ik de motor uit elkaar halen.  

marjon3.png

Het resultaat mag er zijn, een enorme vermogens toename en de motor hangt aan het gas na het afstellen als een racebike. Ook is de stationaire loop lekker agressief zoals ik dat graag hoor. 

Happy Owner :)

Gebruikte onderdelen : 

S&S oliepomp

Daig4Bike tune en afgesteld op Dyno

Ness luchtfilter

Vance & Hines Pro Pipe met stille demper

30-30 Star Racing Cam

 

S&S quickies pushrods

 

S&S tappet Cuffs

 

Rode Accel bougiekabels