Low Rider S 2017 Twin Cam 110

Deze Lowrider S is de laatste Twin Cam die Harley gemaakt heeft. Met een standaard inhoud​ van maar liefst 110 c.i. is dit een motor met potentie.  De Lowrider heeft dubbele schijven voor, een cardridge voorvork en mooie schokbrekers achter. Maar niets is beter dan Öhlins dus voor een set cardridge inserts er in en achter mooie en gelijk wat langere schokbrekers. Ook heb ik voor de stabiliteit een True Track kit gemonteerd. 

Om de motor wat meer pit te geven heb ik gekozen voor 585 cams van S&S. Deze nokken zijn gemaakt voor 3000 toeren en daarna power tot aan de rode lijn. Persoonlijk vind ik deze nokkenassen echt bij de sportieve Lowrider S passen. 

De uitlaat is de nieuwe 21 van Jekil and Hyde. Deze is gemaakt voor de M8 Lowrider S , maar na behoorlijk wat laswerk heb ik m pas gemaakt voor de " oudere Dyna" De uitlaat vind ik ook heel mooi passen bij deze motor. 

De motor is voorzien van een Thundermax computer als injectie systeem en loopt heerlijk soepel. 

Zoals verwacht is de motor tot 2500 toeren ongeveer gelijk aan een standaard Lowrider S 110 maar maakt echte stappen vanaf 3000 toeren en loopt hard door in toeren met een hele gezonde 118 pk op het achterwiel. Missie geslaagd ! 

patrick10.jpeg
  • Facebook - White Circle

© 2020 gemaakt door Gert-Jan Laseur