Welkom! Hier inloggen. Nieuwe klant? Hier registreren
Winkel

LASEUR MOTOREN
Est. 1992
Markerkant 11-15
1316 AE ALMERE
Nederland
(Plattegrond)

Tel: 036-5346244
Email: info@laseur.nl

Openingstijden
Di-VR: 10:00-18:00
ZA: 9:00-17:00

Dealer van
Nieuwsbrief
Klik hier om u in te schrijven op onze nieuwsbrief
Job Heezen
Het leek mij leuk om wat te schrijven over diverse dragracers die momenteel actief zijn in de sport en uiteraard met veel spektakel op dikke Harleys racen.
Job zijn Top Gas Bike, jaren dominerend in de Top Gas, nu van Harrie van Schie.
Al jaren staat onder andere  Job Heezen bovenaan mijn lijstje van favoriete dragracers.  Job heeft een garagebedrijf in Elst waar hij zowel aan citroen auto’s werkt en aan Harley- Davidson motoren.  Job valt voor mij altijd op door zijn nette race motorfietsen en snelle tijden. Ook is zijn rijstijl direct herkenbaar. Als de motorfiets iets van de lijn gaat hangt Job flink naast de motor om te corrigeren. Meer dan 20 jaar heeft hij gereden in de euro serie Super Twin Top Gas en Job is 5 maal europees kampioen geweest. Ging je wel eens kijken de afgelopen jaren bij het dragracen in Nederland, dan herken je de blauwe geblazen Harley gelijk, alles glom spik en span, en de bike was bijzonder snel  en gaf  erge harde klappen.  2150 cc met een blower, Motec Fuel injectie en een Bradfoot 4 bak zorgde voor lage 8 seconden runs en soms een hoge zeven en dit allemaal op gewone benzine.
Voor mij was Job altijd een voorbeeld en “the man to beat” maar helaas toen ik de Euroserie Super Twin Top Gas ging rijden in 2006 verkocht Job zijn Harley aan Harrie van Schie. Ik heb dus jaren met hem maar nooit tegen hem gereden.  
Dat Job interesse toonde voor de hoogst klasse in de Dragrace motorsport werd duidelijk in 2007 toen Job meeliep met het Zodiac racing team. De Zodiac motorfiets werd gereden door Roel Koedam maar Ton en Vincent Pels, de mannen van Zodiac, waren druk bezig een nieuwe geblazen Top Fueler aan het bouwen. Het plan was dat eind 2007 Roel op de nieuwe fiets ging rijden, en Job nam de Super Twin Top Fuel  Harley van het Zodiac racing team over. De motorfiets had de naam The Godfather VI en is ook helemaal gebouwd door vader en zoon Ton en Vincent Pels. 
 
De Godfather VI  is door Job qua spuitwerk niet veranderd, en is nog steeds helemaal in de originele Zodiac kleuren. Op de motorfiets staat ook nog het gedenkteken van Monique Pels, die een paar jaar geleden haar ongelijke strijd verloor. Veel respect dus voor de familie Pels.
De motorfiets is wel even wat anders dan de Top Gas motorfiets, die Job dus eerst reed. Allereerst is de motorfiets erg groot, maar Job ook dus dat komt goed uit. Het blok meet nu  2800 cc ofwel  170 ci en heeft een 4,6”boring en een 5 1/8”slag. Geen blower meer maar atmosferisch geadempd met aan beide kanten 2 enorme injectie bodies. Uiteraard loopt deze Supertwin op Nitromethaan wat zorgt voor vette klappen en heel veel vermogen. Het geschatte vermogen ligt rond de 800 tot 850 pk en het gewicht van de fiets is 435 Kg !! Dat is dus meer dan 2 maal zo zwaar dan mijn eigen fiets !
Het bijzondere van deze motor is dat hij maar 4800 toeren maximaal maakt, en maar 1 keer schakelt tijdens een run. Met het vermogen van 800 pk dus maar met Job erop goed voor meer dan 500 Kg kun je je wel voorstellen dat dit niet echt makkelijk sturen is met een 14” brede slick ( dik 35 cm ) achterband. Job gaat van 0 naar 345 km/uur in 6.6 seconden.
Job rijdt de motorfiets erg goed en lijkt geboren te zijn voor de Top Fuel klasse. Hij heeft als vaste hulp zijn vrouw Winnie, dochter Eveline en Max als monteur. Een Top Fuel motorfiets onderhouden en rijden kost heel veel tijd en een goede crew is erg belangrijk.
In 2008 reed hij zijn eerste euro serie Supertwin en werd toen zesde, wat dus wel wat zegt als je voor het eerst mee rijdt. In 2009 werd hij derde en ook in 2010 weer een derde plek voor Job. Hij had zelfs in 2010 een behoorlijke kans om de titel te pakken en stond ook een behoorlijke tijd aan kop, maar helaas speelt geluk ook een rol en dat had Job aan het einde van het seizoen nou even niet dus.  
Job wordt gesponsord door Garage Heeze uit Elst, Zodiac, Spectro olie en Supertrapp uitlaten. Volgend jaar rijd Job weer mee met de uem Supertwin serie zoals het er nu naar uit ziet.
Voor beeld en geluid, klik hier
Sluiten